Salamablogi

Tästä se lähtee

25.05.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

Jess. Eka äänityspäivä takana. Kello on yli puolenyön, mutta en malta olla korkkaamatta äänitysblogiamme.

Vähän jännittynein tuntein näitä sessioita on odottanut, mutta nyt tuntuu kyllä hyvältä. Tällä kertaa teemme hommia oikeassa studiossa, kun esimerkiksi Niinivaara Express tehtiin kotiolosuhteissa paikan päälle kasatulla laitteistolla. Tämänpäiväisen perusteella olen jo sataprosenttisen vakuuttunut, että päätös oli oikea. Ylimääräiseen säätämiseen ei tarvitse käyttää aikaa ja voimia, kun puitteet ovat valmiina. Ja mikä tärkeintä, homma soundaa merkittävän paljon paremmalta käytössä olevan paremman laitteiston ansiosta.

Uuden levyn äänittäjänä toimii Niinivaara Expressin teossakin mukana ollut Heikki “Helmut Singer” Marttila. Ja äänityspaikkana on siis Itä-Suomen musiikkiteollisuus Oy:n studio Joensuussa.

Tarkoituksena on tehdä uuden levyn äänitykset pätkissä, koskapä täysien viikkojen tekemiseen ei kenelläkään ole mahdollisuutta. Itse asiassa tällainen ratkaisu tuntuu parhaalta joka tapauksessa. Nyt teemme kolmen päivän session, jonka aikana on tarkoitus saada kokonaan valmiiksi biisi, joka on aikomus julkaista nettisinglenä jo kesän alussa. Lisäksi tarkoituksena on saada taltioitua mahdollisesti muutaman muunkin kappaleen pohjia.

Tämä päivä sujui oikeastaan yli odotusten. Hommat aloiteltiin vasta iltapäivällä. Heikki kävi hakemassa minut kamoineni kotoa. Subwaylla nautitun lounaan jälkeen suunta kohti studiota. Studion omistaja Rane ohjeisti Heikkiä laitteiston käyttöönotossa, ja minä pystytin omat kamani. Kahvikupin jälkeen äänityshommat pääsivät alkamaan viiden ja kuuden välillä.

Työn alle otettiin kesäsinkuksi kaavailtu biisi, joka valmistui illan aikana varsin mukavasti, itse asiassa kosketinhommia kappaleeseen ei enää paljoakaan tarvitse tehdä. Synabassoihin löydettiin myös pitkän testailun jälkeen oiva soundi, jota tullaan varmasti hyödyntämään muissakin kappaleissa. Kaiken kaikkiaan kaikki tuntui tänään luonnistuvan niin hyvin, että tämä antaa itseluottamusta tulevaa varten.

Jännää ja mukavaa on myös huomata, että omassa soitossa tuntuisi tapahtuneen selkeää kehitystä verrattuna edellisen levyn sessioihin. Ilmeisesti levyä seurannut ahkerahko keikkailu ja siihen liittynyt treenaaminen ei ole mennyt aivan hukkaan.

Nyt voisi ehkä yrittää saada unta, vaikka olo onkin suorastaan intomielinen tämänpäiväisen jäljiltä. Huomenna hommia jatketaan Heikin kanssa kahdestaan jo yhdeksän jälkeen. Klaus tulee junalla puolen päivän tienoilla, sitten päästään aloittamaan lauluhommat. Tästä on hyvä jatkaa.

-Wilhelm