Salamablogi

Muutamia kuvia

08.06.2008 (Levypäiväkirjat, Salamasiskot, salamaveljet)

Huh. Niin kiirus on ollut äänitys- ja muissakin hommissa, ettei ole ehtinyt kirjoittamaan. Hyvin on levynteko joka tapauksessa edistynyt. Ekan kolmipäiväisen session aikana ehdittiin viimeistelemään tuleva nettijulkaisu sekä aloittamaan pari muuta biisiä. Tällä viikolla tehtiin myös kolmipäiväinen työviikko, viimeinen päivä oli siis tämä keskiviikko.

Tämän hetkisenä saldona on kaksi biisiä, jotka ovat osuuksien puolesta käytännössä valmiit, ja kaksi soitto-osuuksien puolesta suht valmista biisiä ilman lauluja.

Tällä viikolla olemme tehneet hommia kaksin Heikin kanssa, Klaus on Helsingissä ja tulee ensi viikolla kehiin. Mukavasti ovat hommat edenneet yksissä tuumin. Pääsin soittamaan tällä viikolla muutamia juttuja studiolta löytyvällä Korgin analogisynalla - muun muassa erääseen biisiin tulevan kosketinsoitinsoolon. Mahtavaa oli väännellä säätöjä täysin fiilispohjalta. Laitetta soitettiin myös Heikin vääntelemän Rolandin Space Echon läpi. Hyviä suhinoita tuli nauhalle. Kosketinosuuksissa on käytetty muutenkin aika laajahkoa laitteistoa, pitänee tehdä jossain vaiheessa kamalistausta tänne.

Äänityshommiin palataan ensi viikolla, nyt on siirryttävä valmistautumaan perjantain Senaatintorin keikkaan. Tässä kuitenkin fiilisteltäväksi muutama kuva ensimmäiseltä äänitysviikolta. Tuolloin sessioissamme käväisi jo levyn ensimmäinen vieraileva artistikin: ystävämme Miihkali soitti erääseen biisiin nerokasta synakitaraansa.

Kuvia (kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi):


Vieraileva taiteilija synakitaransa kera.

"Soita silleen niinku siulla ois tukka sliipattu taaksepäin ja ylimmät paidannapit auki!" "Välimerellisemmin!" (Muun muassa näin ohjeistettiin vierailevaa artistiamme).

Näkymä Wilhelmin työpisteeltä.

Säätöä.

Klaus liekehtii aloittaessaan lauluosuuksien tekemisen.

Yleisnäkymä tarkkaamon puolelta.

-Wilhelm