Salamablogi

Äänitysviikko Pihlajistossa

12.02.2010 (Levypäiväkirjat, Oletteko te tosissanne?)

Päivityksiä taas uuden levyn suhteen. Vietimme viime viikolla työntäyteisen viikon Klausin työhuoneella Helsingin Pihlajistossa. Lyhyt reportaasi viikosta löytyy Salama-tv:n ensimmäisestä lähetyksestä, mutta kerron vielä lyhyesti blogissakin asioiden kulusta ja vähän tulevastakin.

Tämän uuden levyn suhteenhan työskentelytapamme ovat muuttuneet sen verran, että tarkoituksenamme on tehdä suuri osa pohjista kotistudio-olosuhteissa. Tätä metodia testattiin tammikuun kahden biisin sessiossa, ja lopputulos oli sen verran rohkaiseva, että tällainen metodi vaikuttaisi toimivan aivan hyvin.

Pääasiassa on siis kyse siitä, että teemme kappaleiden midi-osuudet mahdollisimman valmiiksi, niitä kun ei ole studio-olosuhteissa hirveästi järkeä vääntää. Lisäksi viime viikolla nauhoitimme myös audiota muutamien synaliidien ja PSR-7 -pohjien muodossa. Hommasimme viime vuoden lopussa asiallisen äänikortin, jolla saadaan tehtyä tuollaiset jutut itse hyvälaatuisena.

Elikkäs sitten kun menemme studioon, niin siellä olisi tarkoitus äänittää laulut, mahdollisesti vielä jotain analogisynajuttuja (studiolla on niin hyviä vintage-synia, että olisi synti olla käyttämättä niitä) valita sopivat soundit soittamaan midiosuuksia ja tietenkin miksata ja masteroida koko paketti. Ei tämä nyt liene ihan normaalein tapa tehdä levyä, mutta eipä meidän bändimmekään taida olla ihan normaaleimmasta päästä.

Mitäs muuta? Viime viikko meni erittäin hyvin. Työstimme neljää biisiä, jotka alkavat nyt olla mielestäni aika hyvällä mallilla. Jotain pikkuviilauksia teen varmaan vielä joihinkin riffeihin, mutta kokonaisuus on noiden suhteen aika lailla hallussa.

Verrattomaksi instrumentiksi näissä sessioissa on osoittautunut ystävämme Miihkalin hoitoon jättämä (mies lähti vuodeksi Jenkkeihin) synakitara. Tuossa on pienen totuttelun jälkeen miellyttävän omanlaisensa soittotatsi, jonka myötä tulee hauskoja ideoita. Ja kun soittimessa on midi-lähtö, niin ei tarvitse turvautua soittimeen omiin, sinällään mielenkiintoisiin soundeihin.

Palailin Joensuuhun viime perjantaina, ja sunnuntaina kävimme äänittäjämme Heikin kanssa miksaamassa kaksi tammikuussa äänitettyä biisiä valmiiksi. Toinen noista biiseistä julkaistaan reilun parin viikon päästä netti- ja radiosinkkuna, kannattaa siis seurata ukkosmaine.comin tapahtumia. Toisesta biisistä olemme puolestaan kuvaamassa musiikkivideota Joensuussa helmikuun lopussa, ja sen olisi määrä myös pohjustaa tulevaa levyä.

Ensi viikon alussa pyrimme viimeistelemään viime viikolla työstämämme neljä biisiä Joensuussa Gurujen studiolla. Paljon tekemistä tässä on siis bändin suhteen luvassa, ja se tuntuu oikein mukavalta. Palataan asiaan piakkoin, sitä odotellessa iloisia hetkiä Salama-tv:n ensimmäisen lähetyksen parissa!

-Wilhelm