Salamablogi

Äänityksiä, videotreenejä ja sinkun valmistelua

25.02.2010 (Levypäiväkirjat, Oletteko te tosissanne?)

Huh, melko hektinen meininki on meneillään tulevan Ukkosmaine-levyn kanssa. Aika laillahan tämä koko kulunut vuosi on kulunut enemmän tai vähemmän levyn parissa, ja loppuviivaa kohti tahti vain tiivistyy.

Tällä viikolla tulin maanantaina Helsinkiin, jossa jatkamme midi-pohjien työstämistä. Niitä on tosin ehditty työstää suht niukasti, koska esimerkiksi eilen suurimman osan ajasta veivät musiikkivideon valmistelut: kävimme haalimassa kaupungilta kaikenlaisia tarpeita kuvauspäivää varten, ja lisäksi eilen oli kahdet tanssitreenit koreografimme Hilppa Lammen ja videossa esiintyvän tanssiryhmän kanssa. Itse näin eilen koko tanssihomman ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan, ja hymyilytti kyllä kovasti. Laitan Salama-tv:hen reportaasia treeneistä myöhemmin, kunhan nämä kiireet vähän hellittävät.

Lisäksi olemme levy-yhtiön jätkien ominaisuudessa valmistelleet ensi viikon alussa ilmestyvän ensisinglemme julkaisua. Tosiaan, ensi viikolla saatte ensimmäisen maistiaisen tulevalta levyltä!

Maanantai oli muuten sikäli hauska päivä, että sovimme keskenämme tekevämme etätyöpäivän. Poikkeuksellisen työskentelyn syy löytyy vanhasta kunnon VR:stä. Tarkoitus oli jatkaa pohjien työstämistä Helsingissä päiväsaikaan, mutta junien myöhästelemisen takia perille pääsemiseni lykkääntyi roimasti. Niinpä Klaus ohjelmoi rumpupohjia ”Diskotanssiin”-biisiin Pihlajistossa, kun taas minä työstin alustavaa sovitusta ”Purjeet ylös” -kappaleeseen läppärilläni junan penkillä istuen. Totta kai molempien tuotoksia vielä muokattiin yhdessä tiistaina, mutta tuollainen järjestely kyllä edisti asioita ihan mukavasti.

Junassa työskentelemiseni muuten näytti varmaan ulkopuolisen silmiin melko hassulta: kaveri istuu kuulokkeet päässä intensiivisesti ruutua tuijottaen ja naksuttelee näppäimistöä rytmikkäästi. Käyttämässäni GarageBand-ohjelmassahan näppäimistön kautta pystyy soittamaan kosketinsoittimia.

Hyvä tekemisen ilo ja into on nyt kyllä päällä. Viime viikon kolmipäiväinen sessio meni oivallisesti, vaikkakin jäimme ihan hitusen jälkeen itsellemme asettamasta aikataulusta, mutta se ei varmasti tule muodostumaan ongelmaksi. Jälki kuulostaa todella raikkaalta. Havahduin viime keskiviikkona kymmenen aikoihin yöllä siihen, että olin kuunnellut ”Leikkikenttä”-biisin välimiksauksen läpi kymmenen kertaa. Ja olimme siis kyseisenä päivänä tehneet hommia yhdeksästä viiteen. Melko hyvältä merkiltä tuntuu tuollainen innostus. Kyseinen biisi tuntuu edelleen älyttömän hyvältä. Soitin muuten biisin outroon studiolla uusiksi kellopelit, vaikka Salama-tv:n ekassa osassa esitellyssä mikitystekniikassa olikin oma charminsa. Vähän tasaisemman ja biisiin sopivamman soundin sai jollain studion laadukkaalla mikrofonilla, jonka merkkiä en nyt muista.

Tosiaan: huomenna auton nokka kohti Joensuuta ja musiikkivideota tekemään. Se julkaistaan sitten myöhemmin toisen levyä edeltävän sinkun kanssa. Samalla otetaan mukaan kyytiin lähtevän Palsan Tomin johdolla tulevan levyn promokuvat. Odotan tulevaa viikonloppua erittäin innolla, vaikkakin tällä hetkellä päässä liikkuu sata asiaa jotka pitää muistaa tehdä ja hoitaa ennen lauantaita. Mutta eiköhän tämä tästä.

Ja tosiaan, muistakaa ensi maanantaina suunnistaa ukkosmaine.comiin. Luvassa on uuden sinkun lisäksi pieni yllätys.

-Wilhelm