Salamablogi

Pallosalaman kappaleita, osa 4

14.03.2013 (Levypäiväkirjat, Pallosalama)

Askel

Klaus: Askel syntyi erästä musiikkiteatteriproggista säveltäessä. Halusin tehdä roolihenkilölle äärimmäisen voimaannuttamiskappaleen. Taisteluhenkisiä woo-oo -huutoja sekä ratsastuskomppi. Ei se sitten kuitenkaan loppujen lopuksi istunut kokonaisuuteen, mutta Ukkosmaineen uudeksi kappaleeksi se oli hyvinkin innostava. Ajattelin että nyt tehdään jotain ihan uudenlaista! Wilhelmkin piti kappaleesta ja siihen tehtiin kimpassa poikkeuksellisen työlään prosessin kautta uusi teksti.

Askelta kuunnellessa tajuaa kuinka pitkä aika Pallosalama-levyn tekoon on käytetty. Tämä ensimmäisenä singlenä julkaistu kappale tuntuu vanhalta raidalta verrattuna vaikkapa nimikappaleeseen. Mikäli Askel olisi äänitetty vasta syksyllä 2012, olisin varmaan halunnut siihen oikeat rummut parin muun silloin äänitetyn kappaleen tapaan. Mutta toimii se kyllä näin elektronisestikin. Varsinkin veljeni tekemän upean videon kera!

Wilhelm: Sanoitusta kyllä väänneltiin ja käänneltiin, mutta se kannatti! Tekstillisesti tämä antoi mielestäni myös suuntaa tulevalle levylle: muutosaiheisia biisejä oli kyllä tätä tehdessä jo muitakin, mutta tämä ehkä sysäsi rohkeammin sinne suuntaan. Kappaleesta on tullut paljon kivaa palautetta, monet tuntuvat saaneen tästä voimaa itselleen.

Titanicin keulassa

Klaus: Titanicin keulassa ja Niin sen pitikin mennä on erittäin liikuttava biisikaksikko minulle. Olen purkanut niihin henkilökohtaisen elämäni viime aikojen vaikeuksia.

Wilhelm: Titanicin keulassa kasvaa hauskasti alun elektromeiningistä kertosäkeeseen tultaessa oikeiden rumpujen ajamaksi. Biisiä sovitettaessa kehittelin tähän vähän eurodance-henkisen alkuriffin. Jonkin oudon päähänpiston seurauksena päädyin kuitenkin soittamaan sen synan sijasta mandoliinilla, joka johti siihen että mandoliinia kuullaan biisissä muutenkin. Hauskaa vaihtelua äänimaisemaan ja myös eräänlainen kumarrus suuresti ihailemamme Leevi & The Leavingsin suuntaan.